Laika med Özz Nûjen / Riksteatern


Evenemangsdetaljer


Özz Nûjen i en smart, varm och rolig föreställning.

Någon, kanske Jesus, återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

– Det här blir en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Pjäsens skapare är den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

På scenen ser vi Özz Nûjen och dragspelaren Markus Räsänen.

Rekommenderas från 16 år.

Özz Nûjen
Markus Räsänen (dragspel)

Om biljetter

Entré 250:- Ungdom 125:- scenpass-rabatt 50:- Biljettförsäljning startar efter den 15 sept ​via vår hemsida www.riksteatern.se/norsjo samt på OK Q8 Norsjö telefon 0918 -77 20 90 Biljettkassan öppnar 1 timme före föreställningen

Ingen paus.